söndag 28 oktober 2012

TV-inlägg

Ikväll ska jag titta på Allt för Sverige. Förra året såg jag nästan vartenda avsnitt med mamma pappa bror, och det är mycket möjligt att det blir så igen. Allt för Sverige är alltså den där dokusåpan på svt om ett gäng svenskättade amerikaner som får göra en resa genom Sverige och tävla om att få träffa sin svenska släkt. Historia, kulturkrockar, resande och allt annat goodelimojs som familjen gillar.

Särskilt nu när jag och Anna har sett Utvandrarna och Nybyggarna (vi var jätteengagerade. Hennes favorit är Nybyggarna, min är Utvandrarna) blir det intressant. Man får en annan bild av saker när man har ett annat sammanhang att sätta det i! Inte för att nu alla levde som Kristina och Karl-Oskar, men man får se hur det kunde vara att emigrera då (typ likadant som för många som emigrerar till Sverige idag, förutom att få behöver bygga ett hus när de kommer hit).

Förhoppningsvis blir det mer seriöst i år. Förra gången var det visst tänkt som ett skämtprogram, men sedan upptäckte de att alla deltagarna tog det på dödligt allvar så då fick de seriösa till det i sista stund, men de fick ändå rätt mycket kritik. Populärt var det ju i vilket fall, så den här gången kan nog bli riktigt bra!

Det är så bisarrt att se amerikanska taget ur sitt sammanhang, man är så van att bara se det på film och tv att man tänker att det är som något slagt påhittat språk, typ esperanto för manusskrivning...

SVT:s bild

2 kommentarer: