onsdag 10 december 2014

Lucka 10: Ett inlägg om något du drömmer om

Ett hus. Alltid. Ett hus är förkroppsligandet av varje dröm, varje tanke, varje liv. Inte så värst stort, drömmen får plats ändå. Viktigt är att det har flera små rum och fina fönster. Skrymslen och vrår att vara i fred i, leka, gömma bokhyllor och annat. Mycket bokhyllor över huvud taget! Soffor, fåtöljer och bord lite här och var, och tavlor. Sammet och krukväxter, precis som här. Över huvud taget ganska mycket som här eller som mina föräldrars hus - det är ju ändå de bästa husen! Som muminhus.

En trappa, kanske med tyg på trappstegen? Det hade vi när jag var liten, grön filt. Det ser så mysigt ut, även om man nästan får brännsår på ryggen om man halkar. Gärna balkong, men åtminstone någonstans där man kan gå ut. En trädgård. Källare och vind. Kanske en egen tvättstuga? Och ett kök med välfyllda skafferier! Alla de här sakerna är ju hur enkla som helst att översätta till metaforer om andra drömmar och fantasier.

Det ska vara mitt muminhus, dit alla kan komma men alla också kan vara ifred. Ett hus man kan bygga tillsammans, ett liv man kan bygga tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar