tisdag 3 mars 2015

30 frågor om 2014

Nu kände jag visst för att göra den här listjäveln ändå, när jag bläddrade igenom mina gamla ofärdiga inlägg. Så nu gör jag det.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag går på universitetet! Och har åkt till Stockholm själv. Ringt svåra samtal, varit superduperfull, fått egen (EGEN!) lägenhet, klippt av håret.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror faktiskt inte att jag hade några i år? Inte vad jag minns åtminstone. Eller jo: inte låta en man flytta in sin stationära dator i min bostad. Det har ju gått bra.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja!! Sofia som jag var bästis med från jag var tre till jag var sju har fått en bebis. HUR konstigt som helst.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ingen alls. Den enda som dött är en av pappas vänner, hans gamla chef när han körde fruktlastbil, som brukade ge mig jordgubbar från lagret och bodde i ett stort sommarhus fullt med bokböcker.

5. Vilka länder besökte du?
Norge, för att hälsa på Anna, och Finland med pappa.

6. Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Faktiskt inte. Jag har varit bra.

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
11 maj. 10 juli. 13 mars. 3 augusti.

8. Vad var din största framgång 2014?
Att ta beslut på egen hand. Jag inser nog först nu hur mycket sånt jag gjort. Sagt nej till saker, klippt av mig håret (töntigt stereotypt symboliskt kanske men för mig var det viktigt), åkte till Stockholm länge och ensam, flyttade och sa upp mig.

9. Största misstaget?
Kanske att inte välja något mer innovativt, som utbytesstudent eller så? Det jag läser nu är som bekant helt slumpmässigt valt, och om man nu ändå ska låta slumpen välja åt en kan man väl göra något intressant av det.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, jag har varit sjuk. Jag har varit rusig, jag har gått i drömmen denna natt. Midsommarnatten, de oskyldiga lekarnes fest! Nå, skämt åsido har jag nog varit ovanligt frisk. På flera olika sätt.

11. Bästa köpet?
Min soffa. Eller min matta. Ellerrr... Annas säng. Eller jättefåtöljen. Herregud, jag har köpt så många fina saker till min lägenhet!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lulz, lägenheten. På hyror om inte annat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att veta att någon verkligen, verkligen vill vara med mig. Varje gång.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Veronica Maggios Sergels torg, alla låtar. Young and Beautiful, Hey there Delilah, Radioactive, Hatar allt, Slå mig hårt i ansiktet, Mitt Gullbergs kaj paradis.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag vet fan inte. Jag har funderat jättemycket på det men jag har ingen aning. Jag grubblar rätt mycket och känner efter för mycket eller för lite, vilketdera vet jag inte. Förmodligen har jag varit väldigt glad nästan hela tiden, men när man är ledsen sällan blottläggs den underliggande melankolin på ett annat sätt.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Gått ut, tror jag. Träffat mindre nya människor än jag hade kunnat, särskilt i somras. Men å andra sidan träffade jag mig själv ovanligt ofta så det kan jag leva med.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt på män.

18. Hur tillbringade du julen 2014?
Som vanligt faktiskt, men utan mormor. Nästa år blir det förmodligen inte samma gamla barnjul, men det har jag ju trott i många år,

19. Blev du kär i år?
Veet inte.... nej. I mig själv möjligtvis, och i mig och Anna.

20. Favoritprogram på TV?
American Horror Story, mer än jag tänker mig. Förra vintern såg jag två säsonger själv och låg i sängen och var livrädd, vilket jag nästan hade glömt. I somras tittade jag en del på Two Broke Girls också. JA! Och Game of Thrones! Såklart!!!

21. Bästa boken du läst i år?
Flickorna Owens skulle jag nog säga, alternativt Snöängel. Inte för att de nödvändigtvis är bäst men de gjorde stort intryck på mig. Slumpens bok var jävligt bra, och James och jättepersikan, min bakisbok. Sandra Beijers Det handlar om dig också.

22. Största musikaliska upptäckten?
Näe.

23. Något du önskade dig och fick?
Ligga. Och sluta på teleoperatören.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Gå upp i vikt, typ fem kilo.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jobbade mest, faktiskt. Jag hade fina kläder och åt den godaste thaimaten jag vet, det var mest så jag firade. Annars jobbade jag. Och flyttade grejer till min lägenhet och satte ihop en bokhylla, för att jag var för nervös inför min fest för att sova. Mina bästa presenter var dammsugaren och att det var så enkelt att få el till lägenheten.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Egentligen inte. Om jag flyttat längre bort kanske, då hade jag känt mig jävligt nöjd med mig själv. Men då hade jag och Anna kanske inte haft det lika bra, och det har varit viktigast av allt.

27. Vad fick dig att må bra?
Jag själv! Jag har varit jävligt bra faktiskt. Och smart och tuff och gjort och tänkt bra saker.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Gaah, jag hatar formuleringen på den här frågan! "Sugen", blergh.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har ju träffat hela min hipstriga kulturklass men har inte kommit dem så nära. Den nya person jag haft mest med att göra är ju en viss herr civilingenjör och honom är jag onekligen ganska förtjust i.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2015?
Samma som jag sagt tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar